Lumina credinţei!

Lumina credinţei!
Tine post de tot ceea ce te separa de Iisus Hristos:– umple-te de tot ce te apropie de El !

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Dacă omul nu vrea,nici Dumnezeu nu lucrează !


Fiecare avem în familiile noastre persoane care trăiesc depărte de Dumnezeu,şi mulţi
dintre credincioşi vin la biserică şi se roagă pentru întoarcerea acestora.Sigur că este bine să ne rugăm pentru ei,doar că unii dintre aceştia nu pot fi pomeniţi la părticelele,care se scot la Sfânta Liturghie,iar aceasta se face spre binele lor,deoarece ei nu sunt pregătiţi să se înfăţişeze înaintea lui Hristos,şi ar fi ca un fel de judecată a unui păcătos,care nu s-a pocăit.

  Pe cei care nu vor să ştie de Dumnezeu îi pomenim la Acatist,Psaltire sau rugăciunile particulare,însă fără a le scoate părticele,deoarece în momentul în care se varsă părticelele scoase în Sfântul Sânge ,preotul spune rugăciunea:,,Spală Doamne păcatele celor ce s-au pomenit ,pentru rugăciunile sfinţilor Tăi,prin Sfânt Sângele Tău ",şi Dumnezeu nu spală păcatele cuiva,dacă acea persoană nu vrea acest lucru,şi atunci bineînţeles că ajungem într-o situaţie în care una spunem şi alta facem,şi putem să-L mâniem pe Dumnezeu prin ipocrizia noastră.Ne rugăm pentru persoana respectivă,cerem şi mijlocirea sfinţilor pentru el,dar fără a-i scoate părticele.
  Dumnezeu ,pentru rugăciunile noastre ,poate să supună pacătosul la anumite încercări ,pentru al scoate din moartea sufletească în care se află,prin care păcătosul poate reveni către Dumnezeu ,sau se poate depărta şi mai mult depinde de voia lui liberă.
Se poate ridica sau se poate cădea mai rău în funcţie de cum abordează încercarea prin care trece.Sunt diferite poveţe pentru cei care nu vor să se întoarcă de la păcat.Se spune că dacă omul nu se întoarce de la păcat atunci poate să se culce şi pe Sfântul Mormânt şi tot degeaba,sau pot să se roage pentru el toşi sfinţii şi toate bisericile din lume şi tot nu foloseşte la nimic.
  Este la fel ca în vremea lui Hristosd,când cei care se atingeau cu credinţă de El se vindecau.Însă Iuda,când l-a atins şi l-a sărutat cu gând rău ,nu s-a folosit cu nimic,ba mai rău a păţit.
 La fel este cu fiecare din noi,ne folosim sau nu ne folosim de cele sfinte,în funcţie de credinţa sau necredinţa noastră.